Topraksız Tarım Su Arıtma Sistemi

Topraksız Tarım Su Arıtma Sistemi

Topraksız Tarım İçin Su Arıtma Sistemi

 

Rosche Su Arıtma Teknolojileri ile Topraksız tarım su arıtma sistemleri günümüzde en çok rağbet gören uygulamalardandır. Rosche Su Arıtma Teknolojileri olarak topraksız tarım için suyun arıtılmasını sağlayan bu sistemlerde projelendirme, dizayn, montaj ve anahtar teslimi gibi süreçleri başarılı bir şekilde yönetirken teknik servis hizmeti de sağlıyoruz. 

Bilindiği üzere topraksız tarımda kaliteli su kullanımı her şeyden önemlidir. Bitkilerin ihtiyacı olan tüm vitamin ve mineraller aslında toprak yerine sudan alınıyor. Tercih edilecek suyun da virüsten, bakteriden uzak olması gerekiyor.

 

Topraksız Tarım Nedir?

Topraksız tarım, toprak yerine volkanik kayaların, perlit, kaya yünü veya taş yünü gibi maddelerin kullanıldığı, bitkinin ihtiyaç duyduğu mineralleri su yolu ile bitkiye verme işlemidir. Topraksız tarım için en uygun arıtma sistemleri Rosche Su Arıtma Teknolojileri ile sağlanmaktadır.

Aynı zamanda içindeki minerallerin dengeli olması şarttır. Bu sayede kaliteli ürün elde edebilir ve topraksız tarım su arıtma sistemleri sayesinde güzel sonuçlar alabilirsiniz. Genelde Ters Ozmoz ve Ultrafiltrasyon sistemlerinin tercih edildiği topraksız tarım su arıtmanın çok sayıda avantajı da bulunmaktadır.

 

Topraksız Tarımda Su Arıtma Sistemi Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Bu sistemler birçok açıdan avantaj sağlar. Kontrollü büyüme sağlayan topraksız tarım su arıtma sistemleri ayrıca verimi yüzde 70 oranında artırabilir. Su tasarrufunun yanı sıra parazit, mikrop ve bakteri riski tamamen ortadan kalmaktadır. Lezzetli ve sağlıklı olan bu sistemlerde gübre ve ilaçlama ihtiyacı minimum seviyeye iner. Son olarak katlı sistem kullanılırsa, elde edilecek kaliteli ürün miktarı artar ve su tasarrufu sağlanır.

 

Topraksız Tarım için Ters Ozmos Sistemi

Topraksız tarımda genelde Ters Ozmoz tekniğinin kullanıldığı bilinir. Su arıtmadaki en yaygın sistem olan Reverse Ozmos uygulaması sayesinde sulama suyunun EC ve pH değerleri uygun hale getirilir.

Ayrıca atık suyun tekrar kullanılmasına olanak tanıyan bu sisteme hassas membran filtrasyon adı da verilir. Çapraz akışa sahip olan filtrelerin suyun akışına ve basınca karşı fiziki engel meydana getirmesiyle çalışan bu sistemlerde basınç tersine çevrilir. Talep edilen ürünün kalitesini artırmak için kullanılacak sulama ya da sisleme suyu, seranın yer aldığı alana göre deniz, nehir ya da kuyu suyundan elde edilmektedir. 

Günümüzde sert kuyu sularıyla yapılan tarımda, ürünlerden alınacak verim ciddi anlamda düşmektedir. Ayrıca sert suyla beraber verilen gübreler, bitki köklerinin yanmasına neden olur. Haliyle topraksız tarım su arıtma sistemleri kullanılarak bitki kökleri zarar görmeden üretim faaliyetlerine devam edilebilir. Suyun içerisindeki gübre artıklarının temizlenmesi, suyu canlı hale getirdiğinden verimli sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Artık topraksız tarımın tercih edildiği bölgelerde bu uygulamadan faydalanarak her zaman kaliteli ürün elde edebilirsiniz.

 

Topraksız Tarımda Su Arıtma Kullanmanın Önemi Nedir?

Tarımda kaliteli su kullanmak için topraksız tarım su arıtma sistemleri tercih edilmelidir. VİP Water olarak bu süreci başından sonuna kadar takip ediyor ve en iyi hizmeti sunuyoruz. Öte yandan yapılan araştırmalarda dünyadaki su tüketiminin yaklaşık yüzde 70’i sulamada tercih ediliyor. Türkiye’de bu oran yüzde 75’e kadar çıkabiliyor.

İlerleyen yıllarda gıda ihtiyacının artmasıyla beraber tarım alanında kullanılacak su ihtiyacı da yüksek seviyelere ulaşacaktır. İlkel yöntemlerle gerçekleştirilen sulamaların yanı sıra suyun gereğinden fazla harcanması elbette ürünlerin verimsiz olmasına neden olur. Bu gibi durumlar nedeniyle topraksız tarıma yönelen bireylerin de kaliteli su kullanımına her zaman ihtiyaç duyduğu bir gerçektir.

 

Topraksız Tarım için Arıtma Sistemi

Kullanılacak suyun, bitkinin ihtiyacına göre zamanında verilmesi gerekir. Ayrıca serada kullanılan suyun da tekrar kullanımı için çok sayıda yöntem geliştirilmiştir. Bu yöntemler arasında en önemlisi olan topraksız tarım su arıtma sistemleri sayesinde verimi yükseltebilirsiniz. Elbette dünyada suya olan talebin artması, küresel ısınma ve benzer durumlardan dolayı su kaynaklarının verimli kullanılması gerektiğinden, tarımda su arıtma sistemlerinin önemi artmaya başlamıştır.

Seracılık faaliyetlerinde dikkat edilmesi gereken bazı parametreler de bulunuyor. Sertlik, pH değeri, iletkenlik ve TDS gibi değerler için uygun arıtma sistemlerinin tercih edilmesi şarttır. VİP Water olarak sunduğumuz bu sistemlerde ultraviyole ünitesi, klor dozaj ünitesi, yumuşatma sistemleri, ters ozmoz sistemleri ve kapsamlı filtrasyon sistemleri yer almaktadır.

Ters Ozmoz sistemi istenilen iletkenliğin sağlanması için gerekirken, yumuşatma sistemleri de sertlik gideriminde önemlidir. Filtrasyon sistemleri sudaki bulanıklık, partikül, kötü tat ve koku gibi sorunları giderirken, klor dozaj ve ultraviyole ünitesi de bakteri oluşumunu engellemektedir. Özetle, topraksız tarım projeleriniz için bizimle iletişime geçebilir ve en son teknolojilerle üretilen tarımda su arıtma sistemlerine sahip olabilirsiniz.